Quantcast
Channel: גיקטיים » curiyo
Viewing all articles
Browse latest Browse all 4

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים הישראלים שגייסו ונרכשו בינואר 2015

$
0
0
תמונה: flickr, cc-by, 401(K) 2013

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש דצמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

מקור: Flickr, cc-by 401(K) 2013

Availo הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר

חברת הסטארטאפ Availo, שמפתחת שירות לסינכרון ולארגון הקבצים המאוחסנים בענן ובמחשב, הודיעה על גיוס של חצי מיליון דולר. השירות של Availo "מושך" למעשה בזמן אמת את קבצי המשתמש מכל מקום בו הם נמצאים: חשבונות מייל, שירותי ענן למיניהם, שירותי אחסון אחרים, מחשבים אישיים ושירותי ניהול תוכן ארגוניים. לאחר שהשירות מעתיק את הקבצים לחשבון הענן של המשתמש הוא מייצר לו מעין "פיד" של קבצים, בדומה לפיד של פייסבוק שנקרא ה-Documents Feed. החברה הוקמה ב-2014 על ידי עמי מרואלי ודרור סופר, והיא מונה 10 עובדים במשרדיה בחולון.

WebyClip מגייסת 4.2 מיליון דולר, כדי לעזור למכירות בעזרת סרטוני וידאו

אין ויכוח על החשיבות של שילוב תוכני וידאו באתר; אולם, לאתרי סחר אלקטרוני שמציעים בכל רגע נתון אלפים ואפילו עשרות אלפים של פריטים, אין אפשרות להטמיע סרטון וידאו רלוונטי לכל מוצר ומוצר. הפתרון של חברת הסטארטאפ הישראלית WebyClip נועד לשפר את מחזורי המכירות של האתרים הללו, על ידי שילוב אוטומטי של תוכני וידאו באתרים.

WebyClip הוקמה ב-2013 על ידי אריאל שמש, שמשמש כמנכ"ל, אלכס קולטון, ה-CTO ואביתר בן שטרית. מאז הקמתה הספיקה החברה להשתתף באקסלרטור של מיקרוסופט ולגייס כ-800 אלף דולר מקרנות Magma, Vertex וקרן Maverick; החודש שכאמור גייסה החברה 4.2 מיליון דולר נוספים מהמשקיעים הקיימים קרנות Magma ו-Vertex ומהמשקיע עמית גילון.

Eden-shield הישראלית מגייסת מיליון דולר

החברה המספקת פתרונות הדברה אורגניים בלתי מזיקים לגידולים ולחרקים הודיעה על גיוס ראשוני של 4 מיליון שקלים. החברה מפתחת חומרים ביולוגיים בלתי רעילים המופקים מצמחי ספר-המדבר הישראלי, בעלי איכויות מרפא ומיועדים לטיפול במזיקים הקיימים בגידולי חממות. בניסויים שנערכו בשימוש החומרים אלו הניבו תוצאות מרשימות, ירידה של יותר מ-90% בהרחקת מזיקים כדוגמת עש וקרדית עכביש אדומה. מכיוון ומדובר בחומרים טבעיים ולא רעילים, אלו אינם פוגעים באיכותם של הגידולם כך שניתן לעשות בהם שימוש לכל תקופת הגידול.

החברה הוקמה בשנת 2012 על ידי יניב קיטרון המכהן כמנכ״ל החברה והיא חברת פורטפוליו של החממה הטכנולוגית טרנדליינס אגטק. החממה בבעלות קבוצת טרנדליינס, מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה.

הסטארטאפ הישראלי TravelFusion נמכר ל-Ctrip הסינית

הסטארטאפ הישראלי TravelFusion, שמפתח מערכת להשוואה ולהזמנות של טיסות לואו-קוסט, נרכש על ידי ענקית התיירות הסינית Ctrip. בהודעה שמסרה החברה לא מצוין סכום העסקה, אולם על פי דהמרקר, מדובר ב-160 מיליון דולר במזומן.

חברת הסטארטאפ הישראלית TravelFusion פיתחה מנוע חיפוש לטיסות לואו-קוסט, מלונות וכרטיסי רכבת, שזמינים הן לצרכנים הסופיים, אבל בעיקר מיועד לשימוש על ידי אתרי תיירות מובילים. ואכן, ה-API שפיתחה החברה נמצא בשימוש של אתרים מובילים כמו Expedia, Kayak.com ועוד. החברה אוספת מידע מכ-200 ספקי לואו-קוסט וחברות תעופה, ויותר מ-30 סיטונאי תיירות שמשווקים כ-700 אלף חדרי מלון.

Panaya מגייסת 20 מיליון דולר מקרן IGP

חברת הסטארטאפ הישראלית Panaya גייסה 20 מיליון דולר מקרן IGP של משה ליכטמן וחיים שני. החברה מפתחת טכנולוגיה שמאפשרת לארגונים להטמיע ולשדרג בצורה יעילה יותר תוכנות ארגוניות כמו SAP ו-ORACLE.

חברת פאנאיה הוקמה ב-2006 על-ידי יוסי כהן. הפתרון של החברה עוסק בשדרוגים של מערכות לניהול המשאבים הארגוניים, ה-ERP שהינו אחד מהתחומים הבעייתים ביותר בעולם המיחשוב הארגוני. שדרוג והטמעה של מערכות SAP  או ORACLE כרוכים בהשקעה של זמן ומשאבים רבים. הפתרון שמציגה Panaya מאפשר להפחית את העלויות של השינויים והשדרוג על-ידי הצגת ההשפעה הצפויה במערכות המחשוב בארגון. הפתרון של החברה מוצע כ-SaaS ולכן גם יכול להיות מיושם ומוטמע בארגון תוך שעות.

חברת Vascular Dynamics הישראלית מגייסת 17 מיליון דולר

חברת המכשור הרפואי Vascular Dynamics המפתחת שתל זעיר-פולשני לטיפול ביתר לחץ דם, השלימה סבב גיוס B בהיקף של 17 מיליון דולר בהשתתפות חברת ההשקעות Rainbow Medical של יוסי גרוס, ליאון רקנאטי ואפי כהן ארזיHBM Healthcare Investments , MedFocus Funds ומשקיעים נוספים.

השתל אותו פיתחה החברה מיועד לטיפול בחולים שאינם מגיבים לפתרונות הקיימים כיום בשוק להורדת לחץ דם. את השתל יש להחדיר באמצעות קטטר לעורק המוביל דם למוח בו מצויים חיישנים המעבירים פקודות למערכת העצבים המווסתים את תפוקת הלב אשר אחראים להעלאת והורדת לחץ הדם בגוף. כאשר פעילותם של החיישנים בעורק נפגעת, המוח מקבל פקודות שגויות המובילות להעלאה לא תקינה של לחץ הדם וכאן השתל של Vascular Dynamics נכנס לתמונה; על ידי כך שמשנה למעשה את המבנה הפנימי והמתח בתוך העורק, מעלה את רמת הדיוק של הסנסורים ומווסת את לחץ הדם. 

פרסום ראשון: MediSafe אומרת לא להצעת רכישה ומגייסת 6 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית MediSafe, המפתחת פלטפורמת מובייל לניהול תרופות, השלימה סבב גיוס של 6 מיליון דולר בהובלת קרן Pitango. בנוסף, השתתפו בסבב הגיוס גם  קרן 7wire, קרן Qualcomm והמשקיעות הקיימות, קרן TriVentures, Lool Ventures ומשקיעים פרטיים נוספים. תוך כדי כך, נודע לגיקטיים, כי במהלך החודשים האחרונים דחתה החברה מספר הצעות לרכישתה, כאשר האחרונה והגבוהה שבהן הגיעה מחברת מידע רפואי אמריקנית עבור סכום של כ-25 מיליון דולרים.

מדיסייף נוסדה ב-2012 על ידי עומרי (בוב) שור ואחיו, רותם שור מתוך צורך אישי של שני המייסדים. אביהם, חולה סכרת חווה נטילת יתר, מאחר שלא הצליח לעקוב אחרי צריכת התרופות היומית שלו, ומצא את עצמו שואל את השאלה הידועה "האם נטלתי את התרופה, או לא?". מתוך דאגה לבריאותו לקחו על עצמם השניים את מציאת הפתרון – ישירות ממכשיר הסמארטפון של המשתמשים.

TradAir הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

חברת TradAir, המספקת פתרונות טכנולוגיים לשוק המסחר במטבעות ובמכשירים פיננסיים הודיעה על גיוס 15 מיליון דולר בסבב גיוס שני, בהובלת קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Long Ridge Partners, המתמחה בהשקעות פינטק. יחד עם המשקיעה החדשה השתתפו בסבב גם המשקיעים הקיימים בחברה.

החברה פיתחה מנועי תמחור ומערכות מסחר לשווקים פיננסים שפועלים בענן המיועדים לסוחרים בחדר העסקות של הבנקים. הטכנולוגיה של TradAir מחברת את חדר המסחר בבנק לשוק המסחר הגלובלי כדוגמת רויטרס, בלומברג ואחרים. הפתרון של TradAir מתבסס על אפליקציית HTML5 מעוצבת, אשר מוגנת במספר פטנטים, ומספקת יציבות בביצועים לשוק שעדיין נשלט ברובו ע"י אפליקציות JAVA.

הסטארטאפ WhipClip מגייס 16 מיליון דולר, לפי שווי של 100 מיליון דולר

הבעת אמון מרשימה בסטארטאפ ישראלי שעדיין נמצא בבטא: הסטארטאפ הישראלי WhipClip הודיע על גיוס SEED בגובה 16 מיליון דולר, מה שמשקף לו שווי של 100 מיליון דולר. היזמים שעומדים מאחורי הסטארטאפ החדש הם רון צוקרמן ואורי בירנבאום, שמכרו לפני פחות משנה את החברה הקודמת שלהם ליאהו.

האפליקציה מאפשרת למשתמשים שלה לשתף ברשתות החברתיות קטעים מתוכניות טלוויזיה – בזמן אמת. כמו כן, המשתמשים יכולים ליצור קליפים אישיים של תוכני וידאו ולשתף אותם ברשתות החברתיות. נכון לעכשיו, הספיקה החברה כבר לחתום על הסכמי שיתוף פעולה עם גופי תוכן גדולים בארה״ב ביניהם ABC, CBS והרשת של אופרה ווינפרי.

קביעת פגישות בעידן המובייל: Meeter הישראלית מגייסת 900 אלף דולר

הידעתם כי אדם ממוצע מבזבז כמעט שעה וחצי במהלך השבוע בתיאום וקביעת פגישות? הסטארטאפ הישראלי Meeter רוצה לשנות את זה ומאפשר ניהול ותיאום פגישות בקלות באמצעות אפליקציה. החברה מודיעה היום (ב׳) על גיוס בסך 900 אלף דולר מהחממה הטכנולוגית VLX Ventures ביחד עם משקיעים פרטיים ביניהם תומר כגן, עמוס טלמור וצביקה פרידמן.

החברה נוסדה על ידי ניב כגן (CEO) ותמיר שרצר (CTO) ופועלת ממשרדי VLX Ventures הממוקמים בכפר ההיי-טק בירושלים, כשמערך השיווק של החברה יושב בעמק הסיליקון בארה״ב.

Intellinx הישראלית נרכשת ע״י Bottomline תמורת 85 מיליון דולר

בוטומליין טכנולוגיות, ספקית לפתרונות תשלומים, חשבוניות ובנקאות דיגיטלית מבוססי ענן, רכשה את חברת אינטלינקס (Intellinx) הישראלית תמורת סכום המוערך בכ-85 מיליון דולרים.

ארגונים פיננסים החלו לאמץ כבר את הפתרון של אינטלינקס, בשל יכולתו לנטר באופן לא פולשני, לשחזר ולנתח התנהגות משתמשים על פני ערוצים מרובים, ולהתריע ולעצור באופן מיידי כל פעילות חשודה. על ידי הקלטת כל מסך ומקש שהוקש על ידי המשתמש מזהה המערכת בזמן אמת התנהגות חריגה המעידה על סיכון לדליפת מידע, הונאה פנימית, הונאת תשלומים, אינטרנט, סלולר וכרטיסי אשראי. כמו כן המערכת מאפשרת ניהול אפקטיבי של תיקי חקירה תוך חיסכון משמעותי בזמן ועמידה בתקנות למניעת הלבנת הון, תקנות PCI ואחרות.

חברת המשחקים הישראלית Tabtale רכשה את Level Bit הסרבית

Tabtale הינה חברה המתמחה בפיתוח משחקי מובייל לקהל הרחב עם דגש על עולם הילדים. בין המוצרים של החברה ניתן למצוא ספרים אינטראקטיביים, משחקים ואפליקציות חינוכיות, אשר זכו ל-500 מיליון הורדות ויותר מ-30 מיליון משתמשים קבועים. החודש רכשה את חברת המשחקים הסרבית Level Bit במטרה להרחיב ולבסס את מעמדה גם בקרב קהל יעד בגילאים מבוגרים יותר.

בחודש מאי בשנה שעברה טאבטייל רכשה את חברת המשחקים הסינית Coco Play עבור סכום שגם הוא לא הותר לפרסום. רכישה זו נועדה לבסס ולהרחיב מעמדה של החברה גם בשוק המשחקים הסיני. מהקמתה בשנת 2010 שיחררה החברה יותר מ-300 אפליקציות ייעודיות לילדים בפלטפורמות אנדרואיד, iOS ו-Windows (אתם מוזמנים להתרשם מהמבחר הרחב של המשחקים המתפרשים על פני 22 עמודים שלמים באתר).

הסטארטאפ הישראלי Rounds גייס 12 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה

חברת הסטארטאפ הישראלית ראונדס (Rounds), המציעה למשתמשים אפשרות לנהל שיחות וידאו בזמן אמת לצד פעילויות חברתיות ומשחקים גייסה 12 מיליון דולר בהובלת קרן סקויה, מה שמעמיד את סך הגיוסים מתחילת דרכה של החברה עד כה על 22 מיליון דולר. החברה נוסדה בשנת 2008 על ידי שלושת היזמים דני פישל, אילן לייבוביץ' ודימטרי שסטק אשר בתחילת דרכה נקראה Gixoo ואלו עסקו בפיתוח מוצר המאפשר ניהול שיחות וידאו ביחד עם משחקים בין המשתתפים.

הרעיון העומד מאחורי הממשק הוא לאפשר לכם לנהל ״מסיבה ווירטואלית״ באמצעות הסמארטפון שלכם יחד עם חבריכם. ראונד מאפשרת למשתמשיה לבצע אינטראקציות כדוגמת משחקים או צפייה בסרטוני יוטיוב האחד עם השני, ולדברי דני פישל, מנכ״ל החברה, ב- 94% מסך כל השיחות המתבצעות באמצעותה נעשה שימוש בפיצ׳רים השונים הללו.

הסטארטאפ החשאי Insert מגייס 5 מיליון דולר, כדי לפתח ████ ██ ████

חברת הסטארטאפ הישראלית Insert (אינסרט) הודיעה על השלמת סבב גיוס Seed מרשים במיוחד בגובה 5 מיליון דולר. היינו שמחים לספר לכם יותר על החברה, הטכנולוגיה שהיא מפתחת, הבעיה שהיא פותרת, אולם החברה פועלת ב-Stealth, כלומר, מתחת לרדאר ולא חושפת כמעט דבר על פעילותה.

היזם שמאחורי החברה ומי שמשמש כמנכ"ל שלה הוא שחר קמיניץ, שכיהן בעבר כמנכ"ל חברת Worklight, אותה גם הקים. המשקיעים בסבב ה-Seed של החברה הם היזמים שלמה קרמר, ממייסדי צ'קפוינט, אימפרבה וטראסטיר, שהיה גם משקיע ב-Worklight; וכן, מיקי בודאי וראקש לונקאר, ממייסדי טראסטיר. ההשקעה תשמש לגיוס של כ-20 עובדים, אנשי פיתוח וניהול מוצר, ולהשלמת שלב הבטא והפיילוט בקרב הלקוחות הראשונים.

Realmatch הישראלית משלימה סבב גיוס בגובה 8 מיליון דולר

חברת רילמטץ' (RealMatch) המציעה פתרונות גיוס עובדים מבוססי ביצועים, השלימה סבב גיוס נוסף של 8 מיליון דולר בהובלת אדיסון פרטנרס ביחד עם אוריקס ונצ'רס (Orix) וכרמל ונצ'רס מקבוצת ויולה. המוצר של החברה הוא מעין אתר היכרויות משודרג המאפשר שידוכים עסקיים בין מעסיקים למחפשי עבודה תוך ביצוע סינונים וחיתוכים על סמך מאפיינים והגדרות שנבחרו על ידי שני הצדדים.

מדובר בסבב הגיוס הרביעי של החברה מאז הקמתה בשנת 2007 על ידי גל אלמוג, מה שמציב את סך גיוסיה עד כה על 26 מיליון דולר. הגיוס האחרון של החברה בסך 7 מיליון דולר היה בחודש יולי 2013 בהובלת Edison Partners וכרמל ונצ׳רס, אשר הובילה גם כן את הגיוס לפני כן בסך 4.7 מיליון דולר בשנת 2010.

השקעה ראשונה לעליבאבא בישראל – חברת Visualead 

הטכנולוגיה של החברה מסייעת לעסקים להתחבר ללקוחות באמצעות סריקת קודי QR צבעוניים. סכום הגיוס לא פורסם, אך לפי גורמים המקורבים לחברה הוא מוערך בכ-5 מיליון דולרים. בין היתר שתי החברות חתמו גם על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי המאפשר שימוש בפטנטים ובטכנולוגיה שפיתחה הישראלית בפלטפורמות השונות של עליבאבא.

חברת הסטארטאפ הישראלית נוסדה בשנת 2012 על ידי נבו עלוה, איתמר פרידמן ואוריאל פלד ועד היום גייסה החברה 1.6$ מיליון דולר. משרדי החברה ממוקמים בהרצליה ובשנגחאי, וזו מספקת שירותים למעל לחצי מיליון עסקים ברחבי העולם באמצעות פלטפורמת ה-SaaS שלה.

Earlysense הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר, פיתחה חיישן חכם ומציל חיים

חברת EarlySense הישראלית המפתחת מכשור אלקטרוני לניטור ומעקב אחר חולים מרחוק הודיעה על גיוס בסך 20 מיליון דולר כאשר מחצית מהסכום הושקע על ידי סמסונג ונצ׳ורס והיתר על ידי משקיעים קיימים ביניהם קרן פיטנגו, JK&B, Welch Allyn, JK & B, Proseed ו-Noaber.

הטכנולוגיה שפיתחו ב-Earlysense מאפשרת ניטור רציף לשווקי הבריאות הרפואיים והצרכניים על ידי שימוש בחיישן שטוח הממוקם מתחת למזרן, המעוצב כמו קרש חיתוך סטנדרטי. ביכולתו של החיישן לפקח על פעילות הלב, קצב הנשימה, תזוזה והשינה עצמה ולהתריע בזמן אמת על מצב חירום. הפתרונות הרפואיים שהחברה מציגה מסייעים לרופאים לאבחן בזמן הידרדרות במצבו של מטופל וכך גם למנוע מקרים כגון נפילות מטופל מהמיטה או כיבי לחץ.

הסטארטאפ הישראלי AppsFlyer מודיע על גיוס 20 מיליון דולר

חברת AppsFlyer שפיתחה מערכת לניטור ומדידת יעילותם של קמפיינים פרסומיים במובייל, השלימה סבב גיוס בהיקף של 20 מיליון דולר בהובלת Fidelity Growth Partners, זרוע ההון סיכון והצמיחה של Fidelity Worldwide Investment, בגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים של החברה ביניהם הקרנות פיטנגו ומאגמה, מה שמציב את סך גיוסי החברה מהקמתה בשנת 2011 על 28 מיליון דולר.

טכנולוגיית ™NativeTrack של החברה מאפשרת למפתחי אפליקציות, מותגים ומשרדי פרסום מדידת קמפיינים על גבי למעלה מ-800 רשתות פרסום לרבות פייסבוק, גוגל וטוויטר. ביכולתה לסייע למפרסמים באמצעות מגוון יישומיים המאפשרים מדידה, ניתוח וטיוב הפרסום במובייל בכל מקורות המדיה, בין היתר עבור מקורות בתשלום, מקורות אורגניים, ויראליים וחברתיים. בין המידע שמספקת ניתן למצוא דו״חות שימור לקוחות, ניתוחי ייחוס, מיקוד מחדש, תשואה על השקעה בקמפיינים ועוד. לתוכנה של החברה למעלה מ-4 מיליארד התקנות ולדבריהם היא מצויה ב-9 מתוך 10 סמארטפונים ברחבי העולם.

הסטארטאפ הישראלי Taykey מגייס 15 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Taykey, המפתחת פלטפורמת פרסום מבוססת טרנדים גייסה 15 מיליון דולר. סבב הגיוס הובל על ידי קרן Innovation Endeavors של מנכ"ל גוגל לשעבר, אריק שמידט וכן על-ידי המשקיעות הקיימות: קרן Sequoia, קרן SoftBank, קרן Marker וקרן Tenaya. החברה הוקמה ב-2009 על ידי עמית אבנר ואיתי בירנבאום והספיקה מאז לגייס כ-17 מיליון דולר.

Taykey מיידעת את המפרסם היכן נמצא הקהל שלו בכל רגע נתון, כדי שהוא לא יבזבז את המשאבים שלו במקומות שבהם קהל היעד לא נמצא. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת למעשה למפרסם להגדיר את קהלי היעד שלו ולדעת בכל רגע נתון מה מעניין אותו ומה טרנדי. המערכת מתממשקת עם פלטפורמות הפרסום הפופולאריות, וכך יכול המפרסם בזמן אמת ובצורה פשוטה להסיט את תקציבי הפרסום שלו להיכן שהקהל נמצא באותו רגע.

דרופבוקס רכשה את הסטארטאפ הישראלי CloudOn 

ענקית שירותי הענן האמריקאית דרופבוקס רוכשת את הסטארטאפ CloudOn. הסטארטאפ הישראלי המתמחה בפיתוח כלים לעריכה וליצירת מסמכים בענן. סכום הרכישה לא פורסם, אולם נודע שכל עובדי CloudOn בהרצליה יצטרפו לדרופבוקס. CloudOn פיתחה טכנולוגיה שאיפשרה ליותר מ-9 מיליון המשתמשים שלה לגשת אל מסמכי אופיס וקבצים נוספים המאוחסנים בענן ולערוך אותם בקלות מתוך הטאבלט או הסמארטפון. משתמשי החברה יצרו וערכו יותר מ-90 מיליון מסמכים, והאפליקציה היתה בשימוש ב-120 מדינות שונות.

מאז שהוקמה החברה ב-2012, היא הספיקה לגייס כ-26.1 מיליון דולר במספר סבבים, כשבין המשקיעים ניתן למנות את קרנות Rembrandt , Translink, Foundation, The Social+Capital Partnership ומשקיעים פרטיים.

Ravello הישראלית מודיעה על גיוס 28 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Ravello, המציגה דרך חדשה להפעלת יישומים בענן,השלימה סבב גיוס שלישי בגובה 28 מיליון דולרים בהובלת Qualcomm Ventures ו-SanDisk Ventures. כמו כן השתתפו בגיוס משקיעים קיימים וחדשים – Sequoia Capital, Bessemer Venture Partners, Norwest Venture Partners ו- Vintage Investment Partners.

הפיתוח של Ravello נועד להפוך את השימוש בענן הציבורי לנגיש ונוח יותר, מבלי שיהיה צורך לבצע שינויים או התאמות לאפליקציות, מה שכמובן יפחית את עלויות החברה. כמו כן המערכת מאפשרת למפתחים למנף את משאבי הענן הציבורי על מנת לפתח ולבדוק את האפליקציות בצורה מהירה וטובה יותר מכפי שהוא נהוג היום.

הסטארטאפ הישראלי Slate Science מגייס 1+3+8 מיליון דולר

לימודי המתמטיקה זכורים ללא מעט מאיתנו כסיוט מתמשך, כשגם שיטות הלימוד לא תרמו בהכרח לאהבת המספרים. בסטארטאפ הישראלי Slate Science הבינו את זה ופיתחו שיטה ייחודית שנועדה לעזור הן למורים והן לתלמידים ללמוד מתמטיקה בצורה אינטראקטיבית ומהנה. החודש הודיעה החברה על גיוס של 12 מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים של החברה, בני שניידר, רוני עינב וליאון קמבב. מאז הקמתה ב-2013 ועד סבב הגיוס הנוכחי, הספיקה החברה לגייס 1.1 מיליון דולר.

Slate Science פיתחה מוצר המכונה Matific (או "עשר אצבעות" בישראל) שפונה לילדים מגיל גן עד כיתה ו' ומציע להם מיני-משחקים אינטראקטיביים ופעילים הנקראים פרקים. יישומים אלו, המיועדים למשחק הן במחשב הביתי והן בטאבלטים, מבוססים על מערכת לימוד ספיראלית שהיא מודולרית ומבוססת התקדמות. בינתיים כולל הפורטפוליו של החברה מאות פעילויות ודפי עבודה שפותחו בהתאמה לספרי לימוד פופולריים ולתכניות סטנדרטיות ללימוד מתמטיקה.

חברת Vaultive הישראלית מגייסת 8 מיליון דולר

חברת Vaultive הישראלית המספקת פתרונות קידוד נתונים בענן גייסה החודש 8 מיליון דולר בהובלת New Science Ventures, .406 Ventures ו-Harmony Partners. החברה מאפשרת לעסקים ושירותים למיניהם לוודא כי המידע המסווג עימו עובדים לא יגיע לידיים הלא נכונות באמצעות שירותי הצפנה בתוך רשתות פנימיות.

מוצריה של חברת Vaultive מאפשרים לעסקים לעבור לשירותי ענן מבלי שיצטרכו לוותר על השליטה בתוכן ולתת ״לחתול לשמור על השמנת״. על ידי שימוש בטכנולוגית ההצפנה שפיתחה החברה היא מאפשרת לארגונים לשמור על הבעלות באמצעות ״מפתח״ לתוכן הרגיש על ידי כך שניתן להצפין את המידע עוד לפני ש״עזב״ את הרשת הפנימית לטובת שירות ענן כזה או אחר.

BlueVine הישראלית מגייסת 18.5 מיליון דולר

רק עשרה חודשים מאז שגייס 4 מיליון דולר, הודיע הסטארטאפ הישראלי BlueVine, שסיים בהצלחה סבב גיוס בהיקף נאה של 18.5 מיליון דולר. הסטארטאפ מספק פתרונות מימון הון חוזר לעסקים קטנים להאצת קבלת תשלומי לקוחות.

BlueVine פועלת בתחום של מימון חשבוניות ("Factoring"), ומציעה פלטפורמה מקוונת מבוססת-ענן, המאפשרת לעסקים לקבל מקדמות בגין חשבוניות דחויות, ובכך, ליהנות מגישה למזומן הדרוש להם לתשלום חשבונות, רכישת מלאי, למימון משכורות או להרחבת העסק. החברה נוסדה ב-2013 על ידי אייל ליפשיץ, ניר קלר ומוטי שטנר ומעסיקה כ-10 עובדים במשרדי החברה בפאלו אלטו, קליפורניה ובתל אביב. מאז שנוסדה, הספיקה החברה לגייס כ-4 מיליון דולר. את סבב המימון הנוכחי הובילו 83North, לשעבר גריילוק ישראל, ו-Lightspeed Venture Partners, ומשתתפים נוספים היו המשקיעים הקודמים, Silicon Valley Bank, Correlation Ventures ומשקיעים פרטיים.

רדבנד הישראלית נרכשת על ידי הרמן תמורת 200 מיליון דולר

חברת הרמן האמריקאית למערכות בידור ומידע לרכבים, הודיעה החודש על הסכם לרכישת חברת רדבנד (Redbend) הישראלית תמורת 200 מיליון דולר, כאשר חלק ישולם במניות של הרמן והשאר במזומן. בין המשקיעים ברדנבד נמצאות הקרנות כרמל ונצ'רס, פיטנגו, גריילוק, פועלים שוקי הון, אינפיניטי, קורל ונצ'רס, וינטג', ויולה קרדיט, חברת דוקומו היפנית, וחברת מיצובישי.

חברת רדבנד פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לחברות הסלולר לעדכן מרחוק תוכנות וקושחות (Firmware) במכשירי סלולר. לא מדובר רק בעדכון אפליקציות סטנדרטי אלא בעיקר עדכון רכיבי תוכנה רלוונטים למערכת ההפעלה או לשליטה על רכיבי הטלפון, כל זאת מבלי שהמשתמש צריך לעשות דבר. פתרונותיה של החברה מותקנים כיום ביותר משני מיליארד מכשירים סלולרים.

כספומט לתיקון מכשירי מובייל: Cellomat הישראלית מגייסת 2.25 מיליון דולר מ-Cellebrite

חברת Cellomat הישראלית המפתחת ״כספומטים״ לסמארטפונים השלימה סבב גיוס בסך 2.25 מיליון דולר מחברת סלברייט. מדובר בגיוס הגדול הראשון של החברה אשר עד כה מומנה באמצעות אנג׳לים וגורמים נוספים ביניהם יו״ר החברה מאיר רבינוביץ, רון נברו ורפי פורן. השירות אותו סלומאט מציעה הוא מערכת לתיקון עצמי, רכישה והחלפה של מכשירים ניידים במשך כל שעות היממה ללא צורך במתן שירות ׳אנושי׳.

אז מה בדיוק סלומאט מציעה? מדובר במעין כספומט אותו ניתן להציב בכל מקום ציבורי, בו ניתן להפקיד מכשירים תקולים ולקבל באותו הרגע מכשיר חלופי. מעבר לחסכון בזמן המתנה, היתרון הבולט של אותו שירות היא העובדה שהוא פועל 24 שעות ביממה כך שכל אחד יכול להגיע בזמן המתאים לו, מבלי להיות מוגבל במועדים מיוחדים, סופי שבוע או שעה מאוחרת.

הסטארטאפ הישראלי Curiyo מגייס מיליון דולר

הסטארטאפ הירושלמי Curiyo, גייס מיליון דולר מהמשקיעים הקיימים, OurCrowd וטום גלנסר (לשעבר מנכ"ל סוכנות הידיעות רויטרס) וממשקיעים חדשים כמו קרן Techra ומורטון מאירסון. הסטארטאפ מפתח מוצרים שמספקים תוכן נוסף ומיועדים הן לגופי התוכן והן לגולשים.

Curiyo הוא כלי לדפדפן שמספק למשתמש את כל המידע על מילה מסויימת ברגע שהמשתמש מבצע עליה "לחיצה ארוכה". המידע מגיע בצורת חלון מידע עם תמונות, קטעי וידאו, קטעי חדשות, עדכוני מדיה חברתית וערך ויקיפדיה. כך המשתמש לא צריך לפתוח טאב חדש לכל מקור מידע ולהתחיל לחפש מידע רלוונטי, אלא נהנה מכל המידע בלחיצה אחת על כפתור ובאותו טאב. Curiyo תומך במספר פלטפורמות: אפליקציית אנדרואיד, תוסף לוורדפרס ותוסף לכרום.

חברת COLU הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר

חברת COLU הישראלית השלימה סבב גיוס ראשון (סיד) בסך 2.5 מיליון דולר בהובלת Aleph ו-Spark Capital יחד עם BoxGroup ו-Bitcoin Opportunity Crop. החברה מפתחת מנגנון אימות שיוודא שהאדם שמולכם הוא הרוכש האמיתי (או לחילופין המוכר האמיתי) של דבר ערך כלשהו. לטענת החברה מדובר למעשה במנגנון שמאפשר אימות חד ערכי באמצעות פיתוח ייחודי המבוסס על טכנולוגית הביטקוין.

החברה נוסדה בשנת 2014 על ידי עמוס מאירי, דיויד רינג (מייסד eToro) ומרק סמרגון. משרדיה ממוקמים בתל אביב ומועסקים בה כ-12 עובדים. סכום הגיוס יאפשר לחברה להתמקד בבניית פלטפורמה המשתמשת בטכנולוגיית Blockchain, המספקת גישה ייחודית לעסקאות ורכישות שבוצעו.

Adallom הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Adallom, אשר פיתחה פתרון להגנה על המידע העובר דרך אפליקציות ה-SaaS השונות של ארגונים, השלימה סבב גיוס בסך 30 מיליון דולר בהובלת EMC וקרן ההון סיכון סקויה. מדובר בגיוסה השני הגדול של החברה בתוך שנה שמציב את סך גיוסיה מאז הקמתה בשנת 2012 על 45 מיליון דולר (לא כולל 4.5 מיליון דולר אותם גייסה בסבב A עם הקמתה).

החברה פיתחה שירות אבטחת נתונים ומידע רגיש בארגונים המאוחסנים בענן; מכיוון והעובדים משתפים מידע בתוך ומחוץ לארגון עם שותפים ולקוחות, המידע זורם בצורה לא מבוקרת ובזכות הטכנולוגיה של Adallom, המידע מגיע בצורה חכמה ומאובטחת, כך שאינו נפגע והארגון יכול להיות עם ׳יד על הדופק׳ ולקבל התראות בזמן אמת לגבי דליפות או פריצות אליו.

Kaminario הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Kaminario (קמינריו) הודיעה החודש על גיוס נוסף בסך 15 מיליון דולר, בהובלת Lazaruz Hedge Funds ו-Silicon Valley Bank. סבב הגיוס הנוכחי (E) מצטרף לסך גיוסיה של החברה המסתכמים ב-143 מיליון דולר, כאשר האחרון שבהם הושלם בחודש דצמבר 2014.

הפתרון שמפתחת Kaminario הוא מערכת אחסון ייעודית של החברה המבוססת על דיסקים בטכנולוגיית SSD. מוצר הדגל של החברה, ה-Kaminario K2, מבוסס על ארכיטקטורה שפותחה על-ידה בשם Scale–out Performance Storage Architecture. ארכיטקטורה זו יכולה לנצל מוצרי מדף מתחום ה-SSD ולהתאים אותם לצורכי הלקוח, כאשר הפתרון מבוסס על שרתי Blade לצד פתרונות אחסון של חברות שונות בתחום ה-SSD. כך למעשה יכולה החברה להציע ללקוחות שלה גמישות בפתרונות האחסון והשליפה, לפי דרישותיהם. אחד היתרונות המרכזיים של קמינריו נעוץ ביחס עלות-התועלת שלה שעומד על 2 דולר לג'יגה-בייט, המשתלם יותר לעומת פתרונות מתחרים.

במה מתמקדים מבקרי האתר שלכם? ClickTale הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר

לאחר שגייסה 17 מיליון דולר במהלך שנת 2013, ClickTale השלימה החודש סבב גיוס נוסף בסך 35 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות הבינלאומית KKR ובשיתוף עם המשקיעים הקיימים: הקרן האירופית Amadeus Capital Partners והקרנות Goldrock ו-Viola Credit, מה שמציב את סך גיוסיה של החברה עד כה על למעלה מ-50 מיליון דולר.

קליקטייל מספקת לחברות פתרונות SaaS המאפשרים צפייה וניתוח האינטראקציה של הגולשים באתרי החברה דרך מחשבים, טאבלטים ומכשירים ניידים. הניתוח מגיע ללקוח באמצעות סרטון וידאו הממחיש את תנועות המקלדת והעכבר של המשתמשים בעזרתו ניתן להגיע וליצור תובנות מוחשיות, כולל מפות חום (Heatmaps) עשירות בנתונים, הקלטה של פעילות הגולשים, מבחני B/A, כלי משוב ועוד.

טוקבק 2.0: Vicomi הישראלית מגייסת 900,000 דולר 

חברת הסטארטאפ הישראלית Vicomi, שרוצה להגדיר מחדש את מנגנון התגובות המוכר, השלימה סבב גיוס ראשון של כ-900,000 דולר. בין המשקיעים נמצאת אקסל שפרינגר, חברת המדיה הגרמנית, קבוצת משקיעים בישראל וגרמניה וקבוצת KEYRUS מתחום ה-BI Data Intelligence. כמו כן מודיעה החברה על קבלת מענק מהמדען הראשי לקידום המחקר והפיתוח שלה.

 

הפלטפורמה שפיתחה החברה מאפשרת לקוראים להגיב באמצעות הבעת רגש ומנגד לקבל תכנים על בסיס הרגשות שלהם באותו הרגע. האלגוריתם בו משתמשת החברה מסוגל להמליץ לכל קורא וקורא על התגובות המתאימות לו אישית, ובכך למעשה הופכת גם את חווית התגובות למותאמת אישית מצד אחד, וכזאת המאפשרת לבעלי האתרים ולקוראיהם להחשף ליותר מידע מצד שני.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 4